marți, 17 martie 2015

Durere..tratament fara dureri de buzunar!

   Vreau sa va vorbesc in priml rand despre nevoia omului de a se trata, ne tratam de dureri, contra imbatraniri, contra celulite, a lipsei de energie si multe altele. Insa cat suntem dispusi sa dam pe aceste tratamente vechi, cunoscute sau de ultima generatie.
   Din pacate sistemul nostru medical este de mult bolnav si inca sper ca se va pune pe picioare cu tratamente date de catre oameni competenti, care doresc sa se faca bine insa intr-un mod cat mai putin costisitor si cu medicamentele cele mai bune.
    Nu numai sistemul medical este afectat ci si cel farmaceutic care din punctul meu de vedere este o secta ascunsa care are propriile reguli, principii si scopuri ascunse, care cauta adepti cat mai multi si cat mai potenti finaciar, fie din nevoia de insanatosire cat si pentru reclama in sine. 
   Nu prea iau medicamente, prefer modul naturist, alimentar pentru multe din problemele de sanatate cu care ma confrunt, insa rezistenta mea la durere nu este foarte mare asa ca iau IBUPROFEN. 

           De ce? Pentru ca este eficient si ieftin, este un antiinflamator bun si elimina durerile de cap, dinti si menstruale cu succes. Se gaseste la farmaciile de cartier cum s-ar zice, pentru ca marile lanturi de farmacii nu il au deoarece este ieftin si profitul nu este mare, o cutie ca si cea de mai sus este in jur de 5-6 RON. 
           Farmaciile cu" renume " nu il au pentru ca ele ofera cadouri, carduri de reduceri, pliante cu cele mai noi si mai bune produse ale lor, cluburi ale clientilor, trateaza inimi, ofera procente de reduceri la toate cumparaturile, rar mai mari de 5% si adaos de 250% dar reclama sufletul comertului. Insa cu zambetul pe bune, cu cardul intr-o mana si inca cateva brosuri farmacista iti va recomanda cu drag aceasi substanta activa insa la un alt pret de 3 ori mai mare si care are si reclama la TV, radio, ziare, reviste si altele numit Nurofen

        Pe care culmea scrie mic Ibuprofen 200mg, insa are ambalaj frumos, reclama si cel mai important este recomandat de farmacista chiar si cum ca ar fi mult mai bune si mai puternic, ce mai Zorro te face :)) (scuzati ironia). Insa minus minim 15 ron la buget
        Nu am cunostinte in domeniul farmaceutic insa cunosc persoane cu scoala in domeniu, care m-au sfatuit in timp si le multumesc.
       O noua minune care mi s-a recomandat la farmacie este tot un fel de Ibuprofen, insa sub alta denumire numit Brufen, nici acesta nu costa foarte mult 8-10 Ron, totusi aceasi substanta cu 3 preturi este o realizare.
    

        Poate in ziua in care ambalajul o sa ma faca sa ma simt mai bine, si o reclama frumos facuta la tv din 15 in 15 minute o sa imi ia durerile poate ma conving si eu ca unul merita mai multi bani ca si celalalt. Stopati furtul din buzunarul propriu.
        O seara placuta!


   
   

2 comentarii:

  1. Eu folosesc Algocalmin sau antinevralgic pentru dureri de cap sau menstruale. O sa caut si eu Ibuprofenul! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu folosesc ibuprofen, in toate formele sale ieftine. nu concep sa platesc 2 lei pe o pastila, si sa platesc ambalajul si reclama. daca ai cumva drum prin Republica Moldova, iti recomand sa opresti printr-o farmacie, acolo ibuprofenul de 200 mg e 60 de bani folia de 10 pastilute :)

    RăspundețiȘtergere